Gjatë vitit 2019, në Arabinë Saudite u ekzekutuan 184 persona, numër ky rekord për këtë vend.

Të dhënat e publikuara nga Amnesty International kanë treguar se në gjithë botën, gjatë vitit të kaluar, ka rënë numri i ekzekutimeve me vdekje, gjithsej 657, që është 5% më pas se gjatë vitit 2018.

Për vitin e kaluar, numri i ekzekutimeve u dyfishua në Irak, në 100, derisa Irani mbetet në vendin e dytë me 251 ekzekutime.

Në raportin e Amnesty International nuk janë të përfshira Kina, Korea e Veriut, Siria dhe Vietnami.

Për Kinën nuk dihet sakt numri i të ekzekutuarve, që mbetet sekret shtetëror, por besohet se bëhet fjalë për mijëra, raporton BBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *