Për shkak të pandemisë, Samiti i Zagrebit nesër do të mbahet përmes lidhjes në video-konferencë.

Nën organimizn e Bashkimit Evropian, pjesë e agjendës së këtij samiti është disktuimi për masat dhe përballjen e vendeve me përhapjen e koronavirusit. Gjithashtu, do të diskutohet edhe për zhvillimet politike dhe përspektivën e shteteve të Ballkanit Perëndimor.

Në këtë samit, Kosovën do ta përfaqësoj Presidenti Hashim Thaçi.

Pritet që ai të kërkojë nga BE-ja rikonfirmimin e perspektivës evropiane të Kosovës dhe hapa sa më të shpejtë drejt liberalizimit të vizave, transmeton gazeta Zëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *