Kenzo Takada, themeluesi japonez i markës së modës Kenzo, ka vdekur në moshën 81 vjeçare nga virusi Covid-19.

Firma e tij ka lëshuar njoftimin duke treguar se Takada vdiq në Spitalin Amerikan në Paris.

Takada do të mbetet i njohur për dizajnet e tij plot me ngjyra, përmes të cilave arriti famën në skenën e Parisit.

Ai u vendos në kryeqytetin francez gjatë viteve 1960-ta dhe aty kaloi gjithë karrierën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *