Charlie Chaplin mbetet një figurë emblematike politike dhe artistike e shekullit të kaluar.

Një gjeni i parodisë, Chaplin e vendosi talentin e tij në shërbim të idealit për drejtësi dhe liri.

Si aktor dhe autor, regjisor dhe producent, kompozues dhe koreograf, Chaplin padyshim ishe artisti më i kompletuar i kohës së tij.

I lindur në Londër, më 16 prill të vitit 1889, Charlie Chaplin vdiq në Zvicër më 25 dhjetor të vitit 1977. Ai vdiq në gjumë, në moshën 88 vjeçare.

https://www.youtube.com/watch?v=xKzACBoKLhg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *