Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë ka reaguar pas shkarkimit të Valdete Dakës nga pozita e kryetares së KQZ-së.

Presidentja Vjosa Osmani të hënën e shkarkoj Dakën nga pozita që mbante kjo e fundit deri tani.

“Jemi njoftuar për vendimin e presidentes Osmani për të shkarkuar kryetaren e KQZ-së dhe për të caktuar një të ri”, thuhet në postimin e shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog.

“Është e rëndësishme që të gjitha procedurat të jenë në linjë me ligjet e Kosovës dhe të ruhet pavarësia e KQZ-së për të siguruar përgatitje profesionale në kohë për zgjedhjet lokale dhe për reformat në ligjin për zgjedhje”, thuhet në reagimin e Szunyong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *