Në Serbi ka filluar ndërtimi i fabrikës që do të prodhoj vaksina kineze Sinopharm kundër Covid-19.

Kjo do të jetë fabrika e parë e tillë në Evropë.

Guri i themelit për ndërtimin e fabrikës e re u vendos nga presidenti serb, Aleksandar Vuçiç në prani të ambasadorit kinez në Beograd, transmeton Euronews Albania.

Gjatë ceremonisë ambasadori kinez tha se bashkëpunimi për vaksinën është i favorshëm për reagimin e përbashkët ndaj pandemisë COVID-19, si dhe promovimin e zhvillimit ekonomik.

Vuçiç tha se ishte krenar që Serbia, së bashku me partnerët nga Kina dhe Emiratet e Bashkuara Arabe është në gjendje të zgjidhë disa probleme globale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *