Kosova është vendi i 52-të më i sigurt në botë, tregojnë të dhënat e Indeksit të Krimit publikuar në Bazën e të Dhënave Botërore (Numbeo).

Sipas shkallës së sigurisë, Kosova ka 58.42 pikë nga 100 të mundshme. Ndërkohë, sa i përket krimit, Kosova ka 41.58 pikë.

Numbeo është një nga bazat e të dhënave më të mëdha dhe më të famshme në internet në botë, e cila merret me vlerësimin e nivelit të krimit dhe nivelin e sigurisë në vendet e botës duke matur shkallën e krimit të vrasjeve, grabitjeve, përdhunimet dhe të tjerat.

Në vendin e parë në këtë indeks është renditur Katari, transmeton KOHA.

Katari e ka kryesuar këtë listë për të pestin vit radhazi. Më 2018, Japonia zuri vendin e parë. Katari është në vendin e parë me 85.2 pikë.

Sipas Numbeot, në Kosovë korrupsioni dhe ryshfeti mbesin problematika të rrezikshmërisë së lartë.

Nga vendet e rajonit, Sllovenia është e 11-ta (75.8), Kroacia e 14-ta (75.4), Serbia e 47-ta (61.8), Mali i Zi i 50-ti (60.2), Maqedonia e Veriut e 53-ta (59.1) dhe Shqipëria e 68-ta (54.3).

Emiratet e Bashkuara Arabe (84.9), Tajvani (83.8), Ishulli i Manit (82), Omani (80.3), Hong Kongu (78.5), Armenia (78), Japonia (76.9), Zvicra (76.4) dhe Bahrejni (76) janë në 10-shen e parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *