Sot bëhen 12 vite nga miratimi në Kuvend i Himnit shtetëror të Kosovës.

Më 11 qershor të vitit 2008 u ofrua propozimi me shifrën ‘Europa’ dhe më pas u votua si si himn shtetëror me 72 vota pro, 15 kundër dhe 5 abstenime.

Kur ishte propozuar melodia e autorit Mendi Mengjiqi, himni ka pasur edhe vargjet e shkruara, por për shkak të restrikcioneve nga pakoja e Martti Ahtisaarit komisioni përzgjedhës ishte detyruar të heqë tekstin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *