Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, konfirmoi të mërkurën se është nënshkruar Marrëveshja Themelore ndërmjet Malit të Zi dhe Kishës Ortodokse Serbe.

Marrëveshja parasheh rregullimin e marrëdhënieve mes Malit të Zi dhe Kishës Ortodokse Serbe me bazë në Beograd.

Pas kësaj, partia e Presidentit Milo Gjukanoviq ka kërkuar shkarkimin e Abazoviqit duke paralajmëruar mocion të votëbesimit në Kuvend më 19 gusht.

Marrëveshja ishte miratuar nga Qeveria në Podgoricë më 8 korrik, porse Abazoviqi kishte njoftuar më herët se nënshkrimi zyrtar i saj me patriarkun Porfirije nuk do të ndodhë më 3 gusht, transmeton KOHA.

Pas nënshkrimit, kryeministri Abazoviq tha se një çështjeje të rëndësishme i është vënë pikë.

“Është nder dhe kënaqësi që më është dhënë mundësia e pazakontë për të nënshkruar Marrëveshjen Themelore me Kishën Ortodokse Serbe dhe për ta mbyllur këtë çështje në një mënyrë shumë të bukur, të përshtatshme dhe dinjitoze”, deklaroi Abazoviq.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *