Përditsimi i fundit në faqen e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve tregon se janë numëruar 98% e votave të qytetarëve në zgjedhjet që u mbajtën dje në gjithë Kosovën.

Nga ky numërin, Lëvizja Vetëvendosje prin me 48,17% të votave.

E dyta është Partia Demokratike e Kosovës me 17,35%. Më pas, Lidhja Demokratike me 13,18% dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës me 7,42%.

Nisma Socialdemokrate ka vetëm 2,59%.

Në këto zgjedhjet e djeshme morën pjesë mbi 47 për qind e votuesve. Të drejtë vote kishin mbi 1.7 milion qytetarë.

Ndërsa ende nuk janë numëruar votat me kusht dhe ato të diasporës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *