Komisioneri për Zgjerim, Oliver Varhelyi, ka njoftuar në Twitter se Bashkimi Evropian ka nisur lëvizjet për të siguruar vaksinat anti-Covid edhe për Ballkanin Perëndimor.

“Për të siguruar front të bashkuar për të mposhtur COVID19 dhe qasjen e hershme në vaksina, Komisioni Evropian do të ngrejë mekanizëm për të strukturuar sigurimin e vaksinave të ndara nga shtetet anëtare, me vëmendje të veçantë për Ballkanin Perëndimor dhe fqinjët. Do të hulumtohen mundësi të mëtejshme për të siguruar vaksinat herët“, shkruan ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *