Dhjetra vëzhgues të Bashkimit Evropian po monitorojnë raundin e dytë të zgjedhjeve lokale në Kosovë që po mbahet gjatë ditës së dielë.

Shefi i Misionit të Bashkimit Evropian për Vëzhgim të Zgjedhjeve në Kosovë, Lukas Mandl, u tha gazetarëve se janë 62 vëzhgues të BE-së që po përcjellin nga afër raundin e balotazhit.

“Inkurajoj qytetarët që të shfrytëzojnë të drejtën e votës të shkojnë në vendvotime, të votojnë për njërin ose tjetrin kandidat, dhe të kontribojnë në demokraci,” tha Mandl, transmeton REL.

Një raport preliminar nga ky monitorim do të publikohet nga ana e vëzhguesve të martën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *