Demokrati Joe Biden i është afruar fitores në zgjedhjet presidenciale në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Në garën për t’i arritur 270 vota elektorale, Biden prin me 253 derisa republikani Donald Trump ka 213.

Numërimi i votave po vazhdon në disa prej shteteve të cilat do të përcaktojnë fituesin. Tani për tani, Biden është duke fituar më shumë vota edhe në Pennsylvania, shtet ky të cilin Trump duhet ta fitoj në mëyrë që të shpresoj të fitoj edhe një mandat si president.

Biden gjithashtu është në avantazh edhe në Nevada, Arizona dhe Georgia.

Kanë mbetur gjashtë shtete në të cilat ende nuk dihet fituesi.

Fitorja në Pennsylvania, apo në dy shtete të tjera, do të mjaftonte që Biden të zgjedhej president. Ndërkohë, Trump ka nevojë për fitore në Pennsylvania dhe në tri shtete të tjera.

Më poshtë, përmes BBC, shikoni mënyrat se si njëri apo tjetri kandidat mund të arrijnë te fitorja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *