Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian, Josep Borrell, ka uruar Qeverinë e re në Kosovë, derisa ka thënë se pret intensifikim të bashkëpunimit ndërmjet BE-së dhe Kosovës.

“Status-quoja aktuale është e padurueshme. Nuk ka asnjë alternativë për një rifillim të shpejtë të bisedimeve për normalizimin e raporteve ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës “, thotë Borrell përmes një deklarate, transmeton Gazeta Express.

“Ne jemi të gatshëm të ndihmojmë Kosovën sa i përket agjendëës evropiane të reformave si dhe të vazhdojmë mbështetjen tonë në forcimin e sundimit të ligjit për të gjithë, përmirësimin e administratës publike dhe krijimin e vendeve të punës.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *