Diplomati amerikan me përvojë të madhe, Christopher Hill, është emëruar ambasador i Shteteve të Bashkuara në Serbi.  

Shtëpia e Bardhë ka njoftuar se emërimin e bëri Presidenti amerikan Joe Biden, transmeton REL.

Gjatë viteve 1990-ta, Hill ishte zëvendës i negociatorit amerikan Richard Holbrook gjatë bisedimeve në Dejton për t’i dhënë fund luftës në Bosnje e Hercegovinë.

Hill gjithashtu ka qenë i dërguar i posaçëm i SHBA-së në Kosovë.

Gjatë karrierës së tij të gjatë diplomatike, Hill ishte ambasador në Poloni, në Maqedoni të Veriut, Irak dhe Kore të Jugut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *