Pasi arritën t’i japin zgjidhje çështjes disa vjeçare të emrit të Maqedonisë, ish-kryeministri grek dhe ai maqedonas janë verësuar me Çmimin e Paqes së Vestfalisë.

Juria ndërkombëtare deklaroi se dy laureatët, Aleksis Cipras dhe Zoran Zaev kanë zgjidhur konfliktin që zgjaste prej disa dekadash lidhur me emrin e “Maqedonisë” duke arritur në një marrëveshje që është një “vepër arti e diplomacisë”.

Pa angazhimin e tyre “kontesti për emrin nuk do të kishte marrë fund dhe kjo armiqësi fqinjësore do të vazhdonte ta destabilizonte të gjithë rajonin e Ballkanit”, tha kryetari i sagte Shoqatës Ekonomike për Vestafinë dhe Lippe (ëëL), Reinhard Zinkann, transmeton Top Channel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *