Për shkak të situatës me koronavirusin, Departamenti Amerikan i Shtetit ka këshilluar qytetarët që udhëtojnë drejt Kosovës të kenë kujdes.

Në një kujtesë për udhëtimet, Departamenti i Shtetit thotë se Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në SHBA ka lëshuar një njoftim ku Kosova vazhdon të përfshihet në nivelin 3 për shkak të COVID-19s.

Në kujtesë thuhet se Kosova ka hequr urdhrat e qëndrimit në shtëpi dhe ka rifilluar disa lloje transporti dhe operacione biznesi.

Gjithashtu, në njoftimin për kujdes këshillohet të rishikohen udhëtimet për në Mitrovicën e Veriut, Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan për shkak të mundësisë për trazira civile si pasojë e tensioneve etnike.

Grupet terroriste, thuhet në kujtesë, vazhdojnë të planifikojnë sulme të mundshme në rajonin e Ballkanit, përfshirë Kosovën, transmeton Zëri i Amerikës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *