Gjatë vitit të kaluar, në Kosovë është shënuar rritje të veprave kriminale, përfshirë rritje në numrin e vrasjeve krahasuar me një vit më parë.

“Mund të them që nga 19 raste sa kanë qenë në periudhën 11 mujore të vitit 2019, në periudhën e njëjtë të vitit 2020 janë evidentuar 25 raste, pra nga 19 sa kanë qenë në vitin e kaluar,” ka thënë për Zërin e Amerikës, zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Baki Kelani.  

Sipas ekspertëve të sigurisë dhe sociologëve, kjo lidhet me sistuatën e krijuar nga pandemia e Covid-19 që sikurse në gjithë botën ndikoi edhe tek qytetarët në Kosovë..

Sociologu, Artan Muhaxheri, thotë se pasojat sociale të pandemisë do të vazhdojnë të shpërfaqen prandaj autoritetet duhet të punojnë edhe për rimëkëmbjen emocionale të qytetarëve.

Lexo më shumë këtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *