Gjermanëve u është kërkuar që të tregojnë “mirëmbajtje” gjatë konsumimit të gazit, duke u paralajmëruar kështu për krizë të mundshme gjatë muajve të ardhshëm.

“Mirëmbajtja mund të zvogëlojë konsumin e gazit nga 10% deri në 15%,” ka thënë Presidenti i Agjencisë Federale të Rrjetit, Klaus Mueller.

Mueller tha se banorët dhe pronarët e pronave duhet të përdorin 12 javët përpara se të fillojë moti i ftohtë për t’u përgatitur, transmeton REL.

Ai tha se familjet duhet të fillojnë të flasin tani “nëse çdo dhomë duhet të vendoset në temperaturën e saj të zakonshme në dimër – ose disa dhoma mund të jenë pak më të ftohta”.

Apeli erdhi pasi Rusia reduktoi flukset e gazit në Gjermani, Itali, Austri, Republikën Çeke dhe Sllovaki në fillim të këtij muaji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *