Richard Grenell, i dërguar i SHBA-ve për dialogun, ka mirëpritur veprimin e disa deputetëve të Parlamentit Evropian të cilët i kanë dërguar letër kancelares gjermane, Angela Merkel, si kërkesë që të bëhet liberalizimi i vizave për Kosovën.

Deputetët kanë thënë në letrën dërguar Merkelit se Kosova i ka përmbushur kriteret e kërkuara dhe tash i takon BE-së që të përmbush pjesën e saj të obligimit.

Ndërkohë, amerikani Grenell e ka vlerësuar këtë në këndvështrimin ekonomik.

“Më në fund. Ky është një lajm i mirëpritur edhe nëse ka si qëllim vetëm disa biznese. Përqendrimi i SHBA-së në normalizimin ekonomik ka motivuar evropianët të ndërmarrin veprime. Ne jemi të lumtur t’i shohim ata duke marrë udhëheqjen”, ka shkruar Grenell në Twitter.

https://twitter.com/RichardGrenell/status/1277995000303742982?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1277995000303742982%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.evropaelire.org%2Fa%2F30699056.html

Nga sot, 1 korrik, Gjermania merr udhëheqjen e Këshillit Evropian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *