Kryeministri i Kosovës Avdullah Hoti ka mbërritur në Tiranë për mbledhjen e përbashkët të qeverisë kosovare dhe asaj të Shqipërisë.

Hoti është pritur nga Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama përmes ceremonisë së zhvilluar në Pallatin e  Kongreseve.

“Takimet mes dy vendeve tona, janë një mundësi shumë e mirë qoftë për të  bërë një bilanc për hapat e hedhura qoftë për ato që do bëjmë me tej. Hapat e hedhur nuk janë të vegjël mëgjithëse distanca deri në përmbushjen e tyre mbetet e madhe”, është shprehur Rama, transmeton Top Channel.

Ai gjithashtu tha se “marrëveshja që së shpejti do firmosim për procedurat doganore të mallrave na çon në një destinacion të paimagjinueshëm, shndërrimin e Durrësit në një port defacto edhe të Kosovës. do trajtohet si i Kosovës në momentin kur mallrat zbarkojnë aty”.

Më poshtë, lexoni marrëveshjet që do të nënshkruhen sot mes dy vendeve:

– Marrëveshje për Zbatimin e Lehtësirave të Ndërsjella në Procedurat Doganore të Kontrollit të Hyrje-Daljeve së Mallrave.

– Bashkëpunim në fushën e transportit hekurudhor

– Krijimi i fondit të përbashkët në mbështetje të Luginës së Preshevës

– Bashkëpunim dhe ndihmë të ndërsjelltë në raste fatkeqësish Natyrore dhe fatkeqësive të tjera

– Bashkëpunim të ndërsjellë në fushën e sigurisë

– Marrëveshje për shmangien e Tatimit të dyfishtë mbi të Ardhurat dhe mbi Kapitalin si dhe për Parandalimin e Evazionit Fiskal

– Marrëveshje bashkëpunimi mes MF dhe Ministrise së Ekonomisë dhe Punësimit

– Krijimi i Korridorit Digjital 5G

– Themelimi i Ligës së Përbashkët të Basketbollit

– Platformë e përbashkët digjitale të Arsimit parauniversitar

– Kalendar i Përbashkët Kulturor vjetor

– Marrëveshje për bashkëprodhim të Filmit

– Memorandum bashkëpunimi mes Ministrive të Kulturës

– Marrëveshje për përballimin e Covid 19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *