Nga sot, gjysma e Italisë do të jetë në zonë të kuqe me masat parandaluese kundër Covid-19.

Qeveria italiane ka vendosur që në shumë qytete të mbyllen restorantet, baret dhe shkollat deri në javën e parë të muajit prill.

Qytetarët nuk lejohet të largohet nga shtëpia por vetëm për nevoja urgjente shëndetësore dhe pune, ku duhet të pajisur me një deklaratë ku shpjegohet arsyeja e daljes, transmeton EuronewsAlbania.

Në Itali vijon procesi i vaksinimit ku synohet që deri në shtator të injektohet rreth 80% e popullsisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *