Çështja e Luginës së Preshevës duhet të jetë pjesë e dialogut Kosovë-Serbi , ka kërkuar Kryetarja e Komunës së Preshevës, Ardita Sinani.

“Është e rrezikshme ideja që të vendoset fati i Luginës pa përfshirjen dhe pa vullnetin e qytetarëve të Luginës”, ka thënë Sinani për REL, duke theksuar se në dialog duhet të ketë prezencë edhe të të zgjedhurve nga kjo pjesë e Serbisë.

Ajo paralajmëroi, për të mos ndodhur zgjidhje të njëanshme që thellojnë krizën dhe konfliktin, duhet të përfshihet Lugina e Preshevës në dialogun në Bruksel.

Lexo më shumë këtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *