Sot, në Kuvendin e Kosovës është votuar qeveria e re me kryeministër Avdullah Hotin.

Zëvendës kryeministër i parë do të jetë Besnik Tahiri, pasuar nga Driton Selmanaj, Albulena Balaj dhe Goran Rakiqi.

Përbërja:

Avdullah Hoti – Kryeministër – LDK

Besnik Tahiri – Zëvendëskryeministër i parë – AAK

Driton Selmanaj – Zëvendëskryeministër – LDK

Albulena Balaj – Zëvendëskryeministre – Nisma 

Goran Rakiq – Zv.kryeministër dhe ministër i Pushtetit Lokal -Lista Serbe

Hykmete Bajrami – Ministre e Financave – LDK

Besian Mustafa – Ministër i Zhvillimit Rural – LDK

Vlora Dumoshi – Ministre e Kulturës, Rinisë dhe Sportit – LDK

Anton Quni – Ministër i Mbrojtjes – LDK 

Arban Abrashi – Ministër i Infrastrukturës – LDK

Agim Veliu – Ministër i Punëve të Brendshme – LDK

Armend Zemaj – Ministër i Shëndetësisë – LDK 

Selimi Selimi – Ministër i Drejtësisë -AAK 

Blerim Kuqi – Ministër i Ambientit -AAK 

Meliza Haradinaj – Ministre e Punëve të Jashtme dhe Drejtësisë – AAK 

Ramë Likaj -Ministër i Arsimit dhe Shkencës – AAK 

Skender Reçica – Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale – Nisma 

Vesel Krasniqi – Ministër i Tregtisë dhe Industrisë – Nisma 

Dalibor Jevtiq – Ministër për Komunitete dhe Kthim – Lista Serbe 

Enis Kervan – Ministër i Zhvillimit Rajonal – KDP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *