Gjatë vitit 2022, Kosova pritet të ketë rritje ekonomike prej 4,1 për qind dhe të jetë e dyta në rajon për nga shifra e rritjes ekonomike.

Sipas të dhënave të Bankës Botërore, Mali i Zi pritet të ketë rritjen më të madhe ekonomike në rajon gjatë këtij viti me 5,6 për qind.

Ndërsa, në nivel global, pas rimëkëmbjes së madhe gjatë vitit 2021 parashihet zvogëlim i rritjes ekonomike deri në vitin 2023 për shkak të paraqitjes së varianteve të reja të koronavirusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *