Qytetarëve të Kosovës që duan të udhëtojnë drejt Kroacisë më nuk do t’u duhettë vetizolohen për periudhën 14-ditëshe.

Ministri i Brendshëm i Kroacisë, Davor Bozhinoviq, tha se vendimi vlen për udhëtarët që e përdorin territorin e Kroacisë për të kaluar tranzit, pastaj për turistët, studentët, transportuesit e mallrave dhe punonjësit ndërkufitar, transmeton Radio Evropa e Lirë.

Vendimi vlen edhe për shtetasit nga Bosnje dhe Hercegovina, Serbia dhe Maqedonia e Veriut.

Turistët duhet të kenë të paguar një aranzhman turistik.

Kufizimet janë hequr gjithashtu për shtetasit kroatë që hyjnë në Kroaci nga njëra prej këtyre katër vendeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *