Përfaqësuesi Speical i BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajcak, ka thënë se ideja e shkëmbimit të territoreve nuk i kontribuon stabilitetit në rajon.

Duke shpërndarë në Twitter deklarimin e tij për APA, rreth dialogut, Lajcak ka konfirmuar qëndrimin dhe pikëpamjen e tij rreth arritjes së një marrëveshje në dialogun Kosovë-Serbi.

“Javën e kaluar unë fola për APA rreth dialogut të ndihmuar nga BE-ja, që synon arritjen e një marrëveshje normalizimi të ligjshme ndërmjet Kosovës dhe Serbisë. Kjo duhet të jetë në linjë me ligjin ndërkombëtar dhe t’i kontribuoj stabilitetit në rajon. Ideja e shkëmbimit të territoreve e bënë të kundërtën.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *