Një vit pas debutimit në Festivalin Sundance, dokumentari Miles Davis: The Birth of the Cool do të debutoj për publikun e gjerë përmes serive American Masters në PBS.

Në këtë film do të paraqiten shumë admirues dhe bashkëpunëtor të muzicientit dhe producentit Davis. Ndër ta do të jenë Carlos Santana, grupi The Roots dhe Wayne Shorter.

“Shumë nga të vjetrit mendonin se nëse shkon në shkollë do të ndihmoj të luash sikur të ishe i bardhë. Nëse mësoje diçka nga teoria, do të humbasje ndjenjën duke luajtur. Unë doja të shihja çka po ndodhte në gjithë muzikën,” thotë Davis në një pjesë të trailerit. “Nëse ndokush dëshion të vazhdoj të krijoj, duhet të përkrah ndryshimin.”

Dokumentari Miles David: The Birth of the Cool do të lëshohet në PBS më 25 shkurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *