Me 42 vota për, në parlamentin me 81 ulëse, është miratuar në Mal të Zi njohja ligjërisht e çifteve të komunitetit LGBT.

Ka qenë Blanka Radoseviq Maroviq, drejtore në Ministrinë për të drejtat e njeriut dhe minoriteteve, ajo e cila e ka konfirmuar lajmin, transmeton Radio Evropa e Lirë.

Kështu, Mali i Zi është bërë  vendi i parë evropian jashtë Evropës Perëndimore dhe Bashkimit Evropian që legalizon partneritetin civil mes personave të gjinisë së njëjtë.

“Hap i mrekullueshëm në drejtimin e duhur për shoqërinë e (Malit të Zi), maturinë e tij demokratike dhe proceset integruese” ka thënë kryeministri malazez, Dushko Markoviq përmes një postimi në rrjetin social, Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *