Qeveria e Malit të Zi ka sqaruar pse i është vendosur shtetit të Kosovës fusnota në ftesën për pjesëmarrje në një samit gjatë muajit tetor.

Nga Ministria e Administratës Publike dhe Shoqërisë Digjitale të Malit të Zi kanë thënë për REL se “organizimi është në përputhje me rregullat për përfaqësimin e Kosovës në nismat rajonale”.

Ftesa për pjesëmarrje të Kosovës i është dërguar ministres së ekonomisë, Artane Rizvanolli.

Gjatë javës, Radio AntenaM publikoi një faksimil që tregonte se në ftesën e dërguar për Kosovën, emri i shtetit ishte shënuar së bashku me fusnotë.

“Ftesa e dërguar ministres së Ekonomisë së Kosovës, Artane Rizvanolli nuk ka shkelur protokollin diplomatik dhe praktikat më të mira multilaterale”, kanë thënë nga Ministria e Administratës Publike dhe Shoqërisë Digjitale e Malit të Zi.

Nga Ministria e Ekonomisë së Kosovës nuk kanë komentuar deri më tani lidhur me këtë ftesë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *