Brian Pinker, 82 vjeç, është personi i parë që merr vaksinën e Oxford-AstraZeneca kundër Covid-19.

Në Britaninë e Madhe, që nga sot janë të disponueshme për përdorim më shumë se gjysmë milioni doza të këtij lloji të vaksinës.

Sekretari britanik i Shëndetësisë, Matt Hancock, e përshkroi vaksinën si “një moment shumë të rëndësishëm” në luftën e Mbretërisë së Bashkuar kundër koronavirusit.

Mbretëria e Bashkuar është një nga vendet më të prekura në Evropë, me mbi 2.6 milionë njerëz të infektuar me koronavirus dhe mbi 75,000 viktima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *