Nga dita e mërkurë, deri më 10 janar, Gjermania do të zbatoj masa të forta kundër përhapjes së Covid-19.

Presidenti Frank-Walter Steinmeier tha se “jeta jonë publike dhe private si kurrë më parë në historinë e Republikës Federale”.

Por, çfarë do të mbyllet gjatë kësaj periudhe?

Do të mbylljen dyqanet e tregtisë me pakicë, me përjashtim të dyqaneve për nevojat e përditshme. Restorantet mbeten të mbyllura dhe do të kenë të drejtë të shesin vetëm gjellë për t’u konsumuar në shtëpi, transmeton DW. Po ashtu  nuk do të lejohet konsumimi i alkoolit në vende publike. Gjithashtu mbyllen edhe floktoret, studiot e kozmetikës, tatuazhit, masazheve etj.

Shkollat, kopshtet, dhe institucionet e kujdesit ditor. Përjashtim do të ketë, sikurse në verë, vetëm për fëmijët, prindërit e të cilëve nuk kanë mundësi të  kujdesen vetë për ta, sepse janë në punë ku nevojitet prania fizike. Mësimi shkollor për këtë periudhë, ose do të ndërpritet, ose do të kalohet në distancë. Këtë e vendos secili land më vete.

Kontaktet duhet të reduktohen në maksimum, kërkoi kancelarja. Deri tani lejohen vetëm tubime me pesë vete, me anëtarë nga maksimumi dy familje, mundësisht gjithmonë të njëjtat. Përjashtim do të ketë nga data  24 deri në 26 dhjetor. Përveç familjes mund të  ftohen edhe katër të afërm të gradës së parë, plus fëmijë deri në 14 vjeç.

Lexo më shumë këtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *