“Rebelët, besimtarët, të mbijetuarit” është libri i ri nga historiani britanik Noel Malcolm.

Ky është libri i radhës që Malcolm e shkruan në serinë e studimeve të tij për historinë e shqiptarëve. Disa vite më parë, ai kishte botuar veprën “Kosova, një histori e shkurtër”.

Në librin e ri, ndër të tjera, shkrimtari merret me raportet e Ali Pashë Tepelenës me Britaninë e Madhe, si dhe diplomacinë britanike në raport me Lidhjen e Prizrenit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *