Çmimi Nobel për Paqe i vitit 2020 është fituar nga organizata jofitimprurëse Programi Botëror për Ushqim (WFP).

Në njoftimin e Komitetit të Nobelit u tha se fituesi është shpërblyer për “përmirësim të kushteve për paqe në zonat e konfliktit dhe për shkak të të vepruarit si shtysë në përpjekjet për të parandaluar përdorimin e urisë, si armë për luftë dhe konflikt”.

Një zëdhënës i Programit Botëror të Ushqimit ka thënë se po përjetojnë “moment të krenarisë”.

Çmimi kap vlerën e 1.1 milion dollarëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *