Kryetarja e Kuvendit, Vjosa Osmani, ka takuar gjatë ditës shefen e Zyrës së BE-së, Nataliya Apostolova dhe Ambasadorin e Italisë, Nicola Orlando.

Gjatë takimeve, rreth temës së dialogut Kosovë-Serbi, kryeparlamentarja ka thënë se nuk do të pranohet “asnjë version dialogu, me të cilin negociohet tërësia territoriale e Kosovës”.

“Kuvendi do të ketë rol të rreptë mbikëqyrës dhe do të insistojmë maksimalisht në rritjen e transparencës për procesin e dialogut. Gjithashtu do të kërkojmë raportim në Kuvend për secilën fazë të negociatave”, ka thënë ajo, transmeton Koha.net.

Duke potencuar rolin e Kuvendit përgjatë procesit të dialogut, Osmani tha se për të gjitha çështjet që trajtohen duhet të raportohet në organin ligjvënës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *