Në zgjedhjet e mbajtura të dielën në Serbi kanë marrë pjesë 50.32 për qind e qytetarëve me të drejtë vote.

Sipas Komisionit Zgjedhor 2,122,773 votues morën pjesë në zgjedhje, transmeton Radio Evropa e Lirë.

Në Serbi, mbi 6,5 milionë banorë kishin të drejtë vote që të zgjedhin parlamentin e ri prej 250 deputetësh. Ata po ashtu votuan për përbërjen e re prej 120 anëtarësh të Kuvendit të krahinës autonome të Vojvodinës si dhe për udhëheqjen lokale -167 sosh.

Më së shumti vota për parlamentin serb ka fituar Partia Progresiste Serbe e presidentit serb, Aleksandar Vuçiq e cila ka marrë 61.59 për qind apo 191 mandate në parlament.

Ajo është pasuar nga koalicioni i Partisë Socialiste të Serbisë dhe Serbisë së Bashkuar me 10.37 për qind të vitave (32 mandate).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *