Për shkak të gjobitjes nga autoritetet ruse, Radio Evropa e Lirë (REL) e ka paditur Rusinë në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Në njoftimin e REL, thuhet se gjobat ndëshkuese të vendosura nga Rusia shkelin të drejtat e lirisë së shprehjes dhe lirinë e shtypit të mbrojtur sipas Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

Ministria e Jashtme ruse nuk është përgjigjur ende për këtë çështje. Ligji për “agjentët e huaj” në Rusi është miratuar në vitin 2012 dhe është modifikuar vazhdimisht.

Sipas REL, çdo javë rreth 7 milionë njerëz hyjnë në portalet e lajmeve të kwtij mediumi.

REL ka refuzuar emërtimin “agjent i huaj”, i cili mbart konotacione negative të epokës sovjetike dhe ka refuzuar të përmbushë kërkesën për të etiketuar materialet e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *