Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov, tha të enjten se Shtetet e Bashkuara nuk iu përgjigjën shqetësimeve kryesore të Moskës në lidhje me krizën e fundit në raport me Ukrainën.

Megjithatë, Lavrov tha se përgjigjet japin shpresë për fillimin e një dialogu serioz, por vetëm për çështjet dytësore dhe jo për ato themelore, transmeton VOA.

Ambasadori amerikan në Rusi, John Sullivan, e dorëzoi dokumentin personalisht të mërkurën në Ministrinë e Jashtme të Rusisë. NATO-ja ia paraqiti përgjigjet e veta Rusisë veçmas.

Presidenti Vladimir Putin do të vendosë për hapat e ardhshëm të Rusisë në lidhje me përgjigjet me shkrim të SHBA-së dhe NATO-s që u dorëzuan të mërkurën, tha zoti Lavrov.

Mes kërkesave të Moskës ishte ajo që NATO-ja të mos vazhdonte zgjerimin duke anëtarësuar vende të tjera në krahun lindor, veçanërisht Ukrainën dhe Gjeorgjinë, si edhe të tërhiqte forcat dhe armatimet nga vendet e Evropës Lindore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *