Pasi ka qëndruar 40 ditë i shtrirë në spital dhe ka fituar betejën me virusin Covid-19, shkrimtari Mark Simoni ka falënderuar të gjithë që janë interesuar për gjendjen e tij.

Përmes një postimi, ai ka përshkruar gjendjen gjatë këtyre ditëve në spital, derisa e ka cilësuar koronavirusin si një “inteligjent të zi”.

Më poshtë, lexoni postimin e plotë sjellë nga Gazeta Shqip.

PA ETIKË? ….

U ktheva. Një kthim i vështirë, duke dalë nga tuneli i errët i sëmundjes, vetëm një çast larg, ku unë isha fare pranë të bërit banor i një realiteti tjetër. Kanë qenë ditët më të vështira të jetës sime.

Sa herë më është kujtuar një poezi, mos gaboj e Din Mehmetit TË VEGJËL SPITALET / Dhomat janë shumë të vogla, korridoret krejt të ngushtë, për t’i shpëtuar VDEKJES.

Ndoshta kjo fjalë e rëndë duhet të mos përdoret për arsye etike. Por edhe më etike se vetë etika është e vërteta. COVID është një Inteligjent i Zi, një rrezik kaq i madh e potencial, sa vetëm ajo fjalë paraqet rrezikun e tij të vërtetë.

Ndaj dhe ne si Shtëpi Botuese MUZGU, në alarm dhe respekt të mbrojtjes nga kjo flamë, kemi dhuruar rreth 200 maska të personalizuara, si një gjest për t’i rënë këmbanave të rrezikut.

Të vetmit në atë terrin tim prej 40 ditësh në spital, që më jepnin dritë dhe iluminim ishin qindra e qindra mesazhet tuaja që më vinin si bekim. Përulem dhe bie në gjunjë, para mesazheve, përshëndetjeve dhe urimeve tuaja, që më dhanë aq shumë frymë sa vetëm vetja ime e di dhe e ndjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *