Shqipëria është bërë pjesëmarrëse për herë të parë në bienalen e arkitekturës së Ballkanit të organizuar në Beograd.  

Në kinemanë qendrore të Beogradit, në sheshin ‘Republika”, shteti shqiptar u përfaqësua me disa studio arkitekture. Njëri prej tyre arkitekti Maks Kola.

Në fasadën kryesore të objektit publik është i stilizuar obelisku i Kuvendit të Lezhës, transmeton Top Channel. 

Nëpërmjet mburojës dhe helmetës së Skënderbeut si dhe shpatave të tetë princëve shqiptarë, simbolizohet bashkimi kombëtar i vitit 1444.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *