Ka vdekur në moshën 99 vjeçe Princi Philip, bashkëshorti i Mbretëreshës Elizabeth II.

“Me pikëllim të thellë, madhëria e saj, mbretëresha, ka njoftuar për vdekjen e burrit të saj të dashur, lartmadhërisë së tij, princit Philip, dukës së Edinburgut”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga Pallati Buckingham.

Duka i Edinburgut, që është bashkëshorti që më së shumti jetoi si pjesë e familjes mbretërore, ishte i sëmurë dhe gjatë muajit mars ishte kthyer nga spitali në Kështjellën Windsor.

Princi Philip ishte martuar me Princeshën Elizabeth në vitin 1947, pesë vite para se ajo të bëhej mbretëreshë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *