Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë shpallur të padëshiruar dhe i kanë ndaluar hyrjen në vend ish-presidentit dhe ish-kryeministrit shqiptar Sali Berisha.  

“Veprimet korruptive të ish-presidentit të Shqipërisë Sali Berisha e kanë minuar demokracinë në Shqipëri. Publikisht, unë e përcaktoj Berishën dhe anëtarët e drejtpërdrejtë të familjes së tij si të  papranueshëm për hyrje në Shtetet e Bashkuara”, ka shkruar Sekretari amerikan Antony Blinken gjatë ditës së mërkurë në Twitter.

Në raportimin rreth këtij lajmi, televizioni shqiptar Top Channel ka transmetuar një qëndrim përmes të cilit e mbështet vendimin e Departamentit Amerikan të Shtetit.

“Atë që nuk bënë dot gjykatat shqiptare e bëri departamenti i shtetit me një deklaratë me disa rreshta”, thuhet, ndër të tjera, në videon e transmetuar gjatë edicionit të lajmeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *