Kosova ka nivelin më të ulët në rajon të punësimit të grave.

Të dhënat nga Agjenica e Statistikave të Kosovës (ASK) tregojnë se gjatë tremujorit të parë të këtij viti janë të punësuara vetëm 14 për qind e grave.

Numri i grave në moshë pune, sipas këtyre të dhënave, është mbi 600 mijë, derisa të punësuara nga ky numër janë vetëm 85,601 gra, transmeton Radio Evropa e Lirë.

Të punësuarat në Kosovë kryesisht punojnë në sektorët e arsimit, të tregtisë dhe të shëndetësisë.

Lexo më shumë këtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *