Presidenti i tanishëm francez Emmanuel Macron do të kërkoj mandatin e ri në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale, derisa kundërkandidat do të ketë Marine Le Pen.

Në raundin e parë të zgjedhjeve, mbajtur të dielën, Macron mori 27.6 për qind të votave, Le Pen mori 23 për qind.

Macron dhe Le Pen garuan kundër njëri-tjetrit edhe në raundin e dytë të zgjedhjeve presidenciale të vitit 2017. Por këtë vit rezultati pritet të jetë më i ngushtë sesa atëherë.

Balotazhi do të zhvillohet më 24 prill. Fitues i balotazhit shpallet personi që merr më shumë vota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *